niedziela, 22 lipca 2012

O poranku: Kokosowa owsianka z jagodami

Śniadanie, jako najważniejszy posiłek w ciągu dnia, nigdy nie odgrywało dla mnie większej roli. Być może wpływ na to miał fakt, że najzwyczajniej w świecie brakuje mi czasu na przygotowanie pożywnego śniadania. We wakacje postanowiłam nadrobić śniadaniowe zaległości. Dzisiejszy dzień rozpoczęłam kokosową owsianką z jagodami. 


Składniki: 
niepełna szklanka mleka,
2,5 łyżki płatków owsianych,
1,5 łyżki otrębów pszennych,
1,5 łyżeczki wiórków kokosowych + 1 łyżeczka do posypania,
2 łyżki jagód (lub innych owoców jagodowych)

Wykonanie:
Do rondelka wlać mleko, dodać płatki owsiane, otręby i 1,5 łyżeczki wiórków kokosowych. Zagotować, co jakiś czas mieszając. Owsiankę przelać do miseczki, posypać łyżeczką wiórek, odrobiną płatków owsianych , otrębów i jagód.





6 komentarzy:

  1. Kokosowa owsianka też musi być pyszna :) przepis wart wykorzystania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. u mnie ze śniadaniami było podobnie, było bo było a jak nie to nic wielkiego się nie działo. Aż natrafiłam na blog śniadaniowy pełen owsianek i owoców i się zaczęło ;) - Tak blogi zmieniają ludzi.

    OdpowiedzUsuń
  3. Taka owsianka daje porządnego kopa z samego rana. :) Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wiórki koksowe i jagody w delikatnej owsiance to jeden z przyjemniejszych smaków, jakie istnieją o poranku. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy nie łączyłem jagód z kokosem, ciekawy pomysł :)

    OdpowiedzUsuń