Śniadanie, jako najważniejszy posiłek w ciągu dnia, nigdy nie odgrywało dla mnie większej roli. Być może wpływ na to miał fakt, że najzwyczajniej w świecie brakuje mi czasu na przygotowanie pożywnego śniadania. We wakacje postanowiłam nadrobić śniadaniowe zaległości. Dzisiejszy dzień rozpoczęłam kokosową owsianką z jagodami.
Składniki:
niepełna szklanka mleka,
2,5 łyżki płatków owsianych,
1,5 łyżki otrębów pszennych,
1,5 łyżeczki wiórków kokosowych + 1 łyżeczka do posypania,
2 łyżki jagód (lub innych owoców jagodowych)
Wykonanie:
Do rondelka wlać mleko, dodać płatki owsiane, otręby i 1,5 łyżeczki wiórków kokosowych. Zagotować, co jakiś czas mieszając. Owsiankę przelać do miseczki, posypać łyżeczką wiórek, odrobiną płatków owsianych , otrębów i jagód.
Kokosowa owsianka też musi być pyszna :) przepis wart wykorzystania :)
OdpowiedzUsuńu mnie ze śniadaniami było podobnie, było bo było a jak nie to nic wielkiego się nie działo. Aż natrafiłam na blog śniadaniowy pełen owsianek i owoców i się zaczęło ;) - Tak blogi zmieniają ludzi.
OdpowiedzUsuńTaka owsianka daje porządnego kopa z samego rana. :) Pycha!
OdpowiedzUsuńWiórki koksowe i jagody w delikatnej owsiance to jeden z przyjemniejszych smaków, jakie istnieją o poranku. :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie łączyłem jagód z kokosem, ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńWspaniała :D
OdpowiedzUsuń