Dwa składniki, które pozwalają na przygotowanie szybkiej i smacznej przekąski - brokuły i mozzarella. Zapiekane warzywa jem przeważnie wtedy, kiedy czas nie pozwala mi na przygotowanie czegoś bardziej pracochłonnego. Dzisiaj postawiłam na brokuły.
Składniki: (2 porcje)
kilka różyczek brokuła,
1/2 kulki mozzarelli
Lekko podgotowane brokuły ułożyć w kokilce. Pokruszyć mozzarellę i zapiekać ok. 7-8 min. w piekarniku nagrzanym do 175°C.
Smacznego!
Brokuły i sery to zawsze wspaniałe połączenie. Mogłabym jeść takie danie codziennie i wciąż nie mogę zrozumieć, dlaczego w dzieciństwie nie jadłam ani brokułów, ani mozzarelli :P
OdpowiedzUsuńUwielbiam, tylko dodaję jeszcze płatki migdałów :)
OdpowiedzUsuńPodobnie jak whiness nadziwić się nie mogę mojej warzywnej fobii sprzed - o zgrozo! - pół roku ;-) Co prawda nie jesrem fanką mozzarelli, ale dorzuciłabym fetę, suszone pomidorki i pochłonęła w minutkę :d
OdpowiedzUsuńco za zbieg okoliczności! dziś taki pomysł na smaczne jedzonko zachwalała mi koleżanka :)
OdpowiedzUsuńmhmm, jeszcze dodać kilka orzeszków pini....mhm;)))
OdpowiedzUsuńbrokuł, mozzarella i czego chcieć więcej! :) tak prosto, a tak wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńProste, a z pewnością pyszne :)
OdpowiedzUsuńproste smaczne danie:)
OdpowiedzUsuńOstanio polubiłam brokuły, więc na pewno bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńnajlepsze co moze byc ;)
OdpowiedzUsuńbardzo dobre. A jesli chcecie cos bardziej wykwintnego to polecam tarte z kruchego ciasta wypelniona brokulami I mozzarella. Zeby nie bylo suche rozmaccie jajko z odrobina mleka I zalejcie tym brokuly
OdpowiedzUsuńmozzarella na wierzch smacznego