W tygodniu moje śniadania ograniczają się raczej do kanapek, czy szybkiego muesli z jogurtem i owocami. Kaszkę manna robi się szybko, ale zdecydowanie mniej czasu zajmuje posmarowanie chleba masłem orzechowym, czy dżemem z borówki amerykańskiej. W końcu rano liczy się każda minuta.
Składniki:
1 szklanka mleka,
2,5 łyżki kaszki manna,
2 łyżeczki płynnego miodu,
1,5 łyżki czekoladowej granoli.
Wykonanie:
Do rondelka wlać mleko, dodać miód i zamieszać. Wsypać kaszkę manną i cały czas mieszać. Kiedy kaszka zacznie gęstnieć, zmniejszyć ogień i mieszać do momentu uzyskania pożądanej konsystencji. Kaszkę przelać do miseczki, polać łyżeczką miodu i posypać czekoladową granolą (wcześniej można ją odrobinę rozdrobnić).
Smacznego!
Och, tak kaszkę to lubię, i to nawet bardzo. Z granolą i miodem idealnie osładza poranek.
OdpowiedzUsuńDelikatna manna i chrupiaca granola, mmm... <3
OdpowiedzUsuńChrupiąca i smaczna :D
OdpowiedzUsuńczekoladowa granola na wierzchu to prosty, a jaki pyszny pomysł:)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńmi też zazwyczaj rano szkoda każdej minuty i jem kanapki, ale z ogromną przyjemnością zjadłabym taką kaszkę :)
OdpowiedzUsuńpysznie ,zabieram całą miskę ;d
OdpowiedzUsuńPycha <3
OdpowiedzUsuńwygląda bosko:) wieki nie jadłam już kaszki, zjadłoby się!:)
OdpowiedzUsuńAle urozmaicona kaszka:)
OdpowiedzUsuńkasza manna i czekolada, mmm :) cudowne rozpoczecie dnia!
OdpowiedzUsuńmniam! uwielbiam kaszkę, i to nie tylko z rana ;)
OdpowiedzUsuńśniadanie pychota! sama taką uwielbiam
OdpowiedzUsuńSłodki początek dnia. :)
OdpowiedzUsuńCzy muffinki http://www.crispybiscuits.blogspot.com/2012/09/razowe-muffiny-z-otrebami.html#comment-form z tego przepisu są bardzo wilgotne w środku ?
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona kaszka w wydaniu lux! :D
OdpowiedzUsuńPytałam bo mi wyszły wilgotne i nie wiedziałam czy tak ma być :D Oczywiście przepis zmodyfikowałam, ale wziełam pomysł by wziąć starte jabłka
OdpowiedzUsuńKiedyś kaszę manną jadłam prawie codziennie:)
OdpowiedzUsuńNajlepsza, bo przecież taka szybka w przygotowaniu. Cieszę się że mannomania mi przeszła:D
Ale i tak od czasu do czasu wracam do niej i zachwycam się jej smakiem, chociażby z takimi dodatkami jak ty podałaś:)
Pycha:)
Chodziło mi tez o to, że czasem wychodzą gliniaste
OdpowiedzUsuńostatnio na śniadanie lubię jeść tego typu przysmaki:)
OdpowiedzUsuń