wtorek, 18 września 2012

Czekoladowo chrupiąca kaszka manna

W tygodniu moje śniadania ograniczają się raczej do kanapek, czy szybkiego muesli z jogurtem i owocami. Kaszkę manna robi się szybko, ale zdecydowanie mniej czasu zajmuje posmarowanie chleba masłem orzechowym, czy dżemem z borówki amerykańskiej. W końcu rano liczy się każda minuta. 


Składniki:
1 szklanka mleka,
2,5 łyżki kaszki manna,
2 łyżeczki płynnego miodu,
1,5 łyżki czekoladowej granoli.

Wykonanie:
Do rondelka wlać mleko, dodać miód i zamieszać. Wsypać kaszkę manną i cały czas mieszać. Kiedy kaszka zacznie gęstnieć, zmniejszyć ogień i mieszać do momentu uzyskania pożądanej konsystencji. Kaszkę przelać do miseczki, polać łyżeczką miodu i posypać czekoladową granolą (wcześniej można ją odrobinę rozdrobnić).

Smacznego!

21 komentarzy:

  1. Och, tak kaszkę to lubię, i to nawet bardzo. Z granolą i miodem idealnie osładza poranek.

    OdpowiedzUsuń
  2. Delikatna manna i chrupiaca granola, mmm... <3

    OdpowiedzUsuń
  3. czekoladowa granola na wierzchu to prosty, a jaki pyszny pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo apetycznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  6. mi też zazwyczaj rano szkoda każdej minuty i jem kanapki, ale z ogromną przyjemnością zjadłabym taką kaszkę :)

    OdpowiedzUsuń
  7. pysznie ,zabieram całą miskę ;d

    OdpowiedzUsuń
  8. wygląda bosko:) wieki nie jadłam już kaszki, zjadłoby się!:)

    OdpowiedzUsuń
  9. kasza manna i czekolada, mmm :) cudowne rozpoczecie dnia!

    OdpowiedzUsuń
  10. mniam! uwielbiam kaszkę, i to nie tylko z rana ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. śniadanie pychota! sama taką uwielbiam

    OdpowiedzUsuń
  12. Czy muffinki http://www.crispybiscuits.blogspot.com/2012/09/razowe-muffiny-z-otrebami.html#comment-form z tego przepisu są bardzo wilgotne w środku ?

    OdpowiedzUsuń
  13. Pytałam bo mi wyszły wilgotne i nie wiedziałam czy tak ma być :D Oczywiście przepis zmodyfikowałam, ale wziełam pomysł by wziąć starte jabłka

    OdpowiedzUsuń
  14. Kiedyś kaszę manną jadłam prawie codziennie:)
    Najlepsza, bo przecież taka szybka w przygotowaniu. Cieszę się że mannomania mi przeszła:D
    Ale i tak od czasu do czasu wracam do niej i zachwycam się jej smakiem, chociażby z takimi dodatkami jak ty podałaś:)
    Pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Chodziło mi tez o to, że czasem wychodzą gliniaste

    OdpowiedzUsuń
  16. ostatnio na śniadanie lubię jeść tego typu przysmaki:)

    OdpowiedzUsuń