środa, 27 czerwca 2012

Dip curry

Curry to jedna z moich ulubionych przypraw, dlatego postanowiłam stworzyć dip, którego głównym składnikiem jest właśnie ta przyprawa. W jednym z najbliższych postów przedstawię Wam przepis na danie, z którym dip curry tworzy idealne połączenie. Sam dip ma wyrazisty smak, można podawać go z wieloma potrawami.


Składniki:
150 g twarożku wiejskiego ziarnistego (ja użyłam "lekkiego" z Piątnicy, 3% tłuszczu),
1 średnia cebula,
2 łyżeczki curry,
2 łyżeczki płynnej przyprawy do zup i sosów,
sól i cukier.

Wykonanie:
Cebulę obrać, pokroić na mniejsze części, wrzucić do blendera, zblendować. Dodać resztę składników, doprawić solą i cukrem (ok. pół łyżeczki). Ponownie zblendować. Gotowy dip schłodzić w lodówce.


4 komentarze:

  1. Świetny pomysł, wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawa jestem z czym to połączysz...:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy dip, również uwielbiam przyprawę curry więc dip pewnie by mi smakowal

    OdpowiedzUsuń