Curry to jedna z moich ulubionych przypraw, dlatego postanowiłam stworzyć dip, którego głównym składnikiem jest właśnie ta przyprawa. W jednym z najbliższych postów przedstawię Wam przepis na danie, z którym dip curry tworzy idealne połączenie. Sam dip ma wyrazisty smak, można podawać go z wieloma potrawami.
Składniki:
150 g twarożku wiejskiego ziarnistego (ja użyłam "lekkiego" z Piątnicy, 3% tłuszczu),
1 średnia cebula,
2 łyżeczki curry,
2 łyżeczki płynnej przyprawy do zup i sosów,
sól i cukier.
Wykonanie:
Cebulę obrać, pokroić na mniejsze części, wrzucić do blendera, zblendować. Dodać resztę składników, doprawić solą i cukrem (ok. pół łyżeczki). Ponownie zblendować. Gotowy dip schłodzić w lodówce.
Świetny pomysł, wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem z czym to połączysz...:-)
OdpowiedzUsuńNa dniach zagadka zostanie rozwiązana :)
UsuńCiekawy dip, również uwielbiam przyprawę curry więc dip pewnie by mi smakowal
OdpowiedzUsuń