środa, 28 listopada 2012

Opiekany irish soda bread z masłem orzechowym i bananem

Wadą irlandzkiego chlebka sodowego (przepis na taki domowy chlebek znajdziecie tutaj) bez wątpienia jest to, że szybko czerstwieje. Najlepiej smakuje w dniu pieczenia. Ale znalazłam na niego sposób, a przy okazji patent na naprawdę dobre i szybkie śniadanie. Chlebek wystarczy podpiec w piekarniku, czy jak ja - w opiekaczu. Można odświeżyć go też w mikrofali, sprawdzone :) Taki chlebek podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie jest to oczywiście masło orzechowe i banan - świetnie smakują w połączeniu z ciepłym, lekko chrupkim pieczywem.




Składniki:
masło orzechowe,
kilka plasterków banana.

Wykonanie:
Kromki chleba opiekamy delikatnie w opiekaczu/piekarniku lub wkładamy na chwilę do mikrofali. Chodzi tylko o to, żeby "odświeżyć" pieczywo. Posmarować masłem orzechowym, podawać z pokrojonym w plasterki bananem.

Miłego dnia Kochani!

15 komentarzy:

  1. Miłego :)
    Znowu kusisz tym chlebem, w dodatku z takimi dodatkami :P też używam mini piekarnika do odświeżania pieczywa ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudna propozycja na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mogłabym jeśc takie kanapki na każdy posiłek, szczególnie na domowym chlebku:)

    OdpowiedzUsuń
  4. A wiesz, że ja robiłam tak samo??? Smakował mi tylko jak był ciepły, więc podgrzewałam go w opiekaczu i wówczas jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mmmmmmmmmm jak to bosko wygląda:) mmmmmmmmmmm

    OdpowiedzUsuń
  6. lubię połączeni banana z masłem orzechowym:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ajjj, cudnie wygląda :)
    Zapraszam Cie do mnie, gdzie czeka nominacja do Liebster Blog i... konkurs :)
    http://deedeelicious.blog.pl/2012/11/28/swiateczne-inspiracje-rozdanie-i-mile-wyroznienia/

    OdpowiedzUsuń
  8. zdjęcia baaardzo mnie zachęciły:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Mmm pycha! Uwielbiam takie połączenia, a ten Twój chlebek wygląda idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Idealnie połączenie. Na śniadanie lub jako przegryzka :) Pychotka!

    OdpowiedzUsuń
  11. mmm ale się pośliniłam! Wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  12. Ale pyszności u ciebie :)))
    Zapraszam do siebie przy okazji:)
    http://kuchareczkamala.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  13. Szybko i prosto, a jak pysznie :)

    OdpowiedzUsuń