piątek, 15 lutego 2013

Brokuły zapiekane z mozzarellą

Dwa składniki, które pozwalają na przygotowanie szybkiej i smacznej przekąski - brokuły i mozzarella. Zapiekane warzywa jem przeważnie wtedy, kiedy czas nie pozwala mi na przygotowanie czegoś bardziej pracochłonnego. Dzisiaj postawiłam na brokuły.



Składniki: (2 porcje)
kilka różyczek brokuła,
1/2 kulki mozzarelli

Lekko podgotowane brokuły ułożyć w kokilce. Pokruszyć mozzarellę i zapiekać ok. 7-8 min. w piekarniku nagrzanym do 175°C. 

Smacznego!

11 komentarzy:

  1. Brokuły i sery to zawsze wspaniałe połączenie. Mogłabym jeść takie danie codziennie i wciąż nie mogę zrozumieć, dlaczego w dzieciństwie nie jadłam ani brokułów, ani mozzarelli :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam, tylko dodaję jeszcze płatki migdałów :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Podobnie jak whiness nadziwić się nie mogę mojej warzywnej fobii sprzed - o zgrozo! - pół roku ;-) Co prawda nie jesrem fanką mozzarelli, ale dorzuciłabym fetę, suszone pomidorki i pochłonęła w minutkę :d

    OdpowiedzUsuń
  4. co za zbieg okoliczności! dziś taki pomysł na smaczne jedzonko zachwalała mi koleżanka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mhmm, jeszcze dodać kilka orzeszków pini....mhm;)))

    OdpowiedzUsuń
  6. brokuł, mozzarella i czego chcieć więcej! :) tak prosto, a tak wyśmienicie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Proste, a z pewnością pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ostanio polubiłam brokuły, więc na pewno bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  9. najlepsze co moze byc ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. bardzo dobre. A jesli chcecie cos bardziej wykwintnego to polecam tarte z kruchego ciasta wypelniona brokulami I mozzarella. Zeby nie bylo suche rozmaccie jajko z odrobina mleka I zalejcie tym brokuly
    mozzarella na wierzch smacznego

    OdpowiedzUsuń