Wadą irlandzkiego chlebka sodowego (przepis na taki domowy chlebek znajdziecie tutaj) bez wątpienia jest to, że szybko czerstwieje. Najlepiej smakuje w dniu pieczenia. Ale znalazłam na niego sposób, a przy okazji patent na naprawdę dobre i szybkie śniadanie. Chlebek wystarczy podpiec w piekarniku, czy jak ja - w opiekaczu. Można odświeżyć go też w mikrofali, sprawdzone :) Taki chlebek podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie jest to oczywiście masło orzechowe i banan - świetnie smakują w połączeniu z ciepłym, lekko chrupkim pieczywem.
Składniki:
kilka kromek irlandzkiego chlebka sodowego,
masło orzechowe,
kilka plasterków banana.
Wykonanie:
Kromki chleba opiekamy delikatnie w opiekaczu/piekarniku lub wkładamy na chwilę do mikrofali. Chodzi tylko o to, żeby "odświeżyć" pieczywo. Posmarować masłem orzechowym, podawać z pokrojonym w plasterki bananem.
Miłego dnia Kochani!
Miłego :)
OdpowiedzUsuńZnowu kusisz tym chlebem, w dodatku z takimi dodatkami :P też używam mini piekarnika do odświeżania pieczywa ;)
Cudna propozycja na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńmogłabym jeśc takie kanapki na każdy posiłek, szczególnie na domowym chlebku:)
OdpowiedzUsuńA wiesz, że ja robiłam tak samo??? Smakował mi tylko jak był ciepły, więc podgrzewałam go w opiekaczu i wówczas jadłam :)
OdpowiedzUsuńmmmmmmmmmm jak to bosko wygląda:) mmmmmmmmmmm
OdpowiedzUsuńlubię połączeni banana z masłem orzechowym:)
OdpowiedzUsuńAjjj, cudnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńZapraszam Cie do mnie, gdzie czeka nominacja do Liebster Blog i... konkurs :)
http://deedeelicious.blog.pl/2012/11/28/swiateczne-inspiracje-rozdanie-i-mile-wyroznienia/
zdjęcia baaardzo mnie zachęciły:)
OdpowiedzUsuńMmm pycha! Uwielbiam takie połączenia, a ten Twój chlebek wygląda idealnie :)
OdpowiedzUsuńbosko ,masełko *.*
OdpowiedzUsuńPycha!:)
OdpowiedzUsuńIdealnie połączenie. Na śniadanie lub jako przegryzka :) Pychotka!
OdpowiedzUsuńmmm ale się pośliniłam! Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńAle pyszności u ciebie :)))
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie przy okazji:)
http://kuchareczkamala.blogspot.com
Szybko i prosto, a jak pysznie :)
OdpowiedzUsuń